lauantai 31. elokuuta 2013

Housujen uudet polvet vol 2

Ensimmäisen onnettoman polvipaikkakokeilun jälkeen. Päätin olla lannistumatta :). Ensimmäisille paikoille kävi näin ensimmäisessä pesussa. Täytyy nämä paikat käyttää toisella tavalla. 


Seuraavana kierroksessa multifortin farkkupaikka.. Katsotaan, kuinka käy ;)


Ja taas housuissa on sileät polvet..

maanantai 26. elokuuta 2013

Kamera kohtaa puutarhan vol 7

Eli viinirypäle päivitystä ;)


Taitaa olla meillä sadonkorjuun aika lähellä. Kauniita, ihania, pulleita ja erittäin siemenekkäitä viinirypäleitä.


Jotenkin ajattelin molempien olevan noita tummia... Toinen ei sitten taida ollakkaan, koska bongasin tälläisen tertun..


tiistai 20. elokuuta 2013

Housujen uudet polvet

Lapsen housuista repesi polvet. Laiskana päätin kokeilla tälläisiä valmiita kiinni silitettäviä paikkoja. Niitä oli 4 pakkauksessa ja ne olivat valmiiksi leikattuja. Silittämällä siistit. Nyt on sitten ryppyisissä housuissa yksi sileä kohta ;). 




maanantai 19. elokuuta 2013

Mekkoa

Mikähän vimma minulle on tullut. Tahtoisin kovasti oppia ompelemaan mekkoja.. Aikas söpis. Vähän tyttömäinen noille meidän pojille ;).


Tämä kangas taisi aikaisemmin olla pöytäliina. Note to self: kannattaa käyttää kapeampaa resoria. Ja kannattaa leikata isompi palanen takaa pois jos tekee kaula-aukon noin. Leikkasin tässä vain "viillon". Ja kannattaa vähän keskittyä, vaikka näyttäisi huonolta. 


Kyllä minä tämän vielä opin.

torstai 15. elokuuta 2013

Helpoin mahdollinen trikoopipo



Tämän helpompaa trikoopipoa saa etsiä. Tässä on tasan kaksi saumaa ja nekin suoria ;). Pahoittelen kehnoja kuvia. Otan paremmat, kun taas ompelen pipoja. Edelleen harjoittelen tuon uuden saumurin käyttöä. En ole vielä päässyt täysin selville kaikista kotkotuksista, siksi saumat aaltoilee (differentiaalisyöttöön en osannut laittaa oikeaa arvoa). 


Kangasta tarvitaan (jos ompelee yhdestä kappaleesta) päänympärys x tuplana korkeus. Eli tässä tapauksessa.. Pienipäiselle aikuiselle tai suuripäiselle lapselle 53 cm x 50 cm.


Taitetaan kahtia pituussuuntaan. Ommellaan oikeat puolet vastakkain.


Taitetaan nurjat puolet vastakkain renkulaksi. Vuoripuoli päälle. Ensimmäinen sauma tulee keskelle.


Ommellaan.


Käännetään. Valmis.


Viimeisen sauman voi toki ommella pyöreäksi. (Tässä vuorina ruskeaa trikoota -> 3 saumaa)


Tai ommella ristiin.. Tai tai..

tiistai 13. elokuuta 2013

Grrr.. Ärrrr... Sanoo leijona..

Näin savannitunnelmissa :) kangasvaraston tuhojaisia..


Tässä on miehen siskon tytölle. Mekon kaava on sovellettu t-paidasta. Jätin hihat pois. Suurensin hihansuita etukappaleesta. Pidensin ja levensin helmaa.. Suunnittelin tuon valkean paidan tuonne mekon sisään tai käytettäväksi noiden housujen kanssa.


Ja tässä omalle kuopukselle. 

perjantai 9. elokuuta 2013

Ja nyt sitten ne lasten juhlat

Esikoinen täytti 7 vuotta juhannuksena. Nyt vasta ryhdistäydyttiin ja tänään on sitten ne lasten juhlat. Olo on sellainen, että jotain unohtuu rankasti, mutta ainakin on kakkua :). Lapselta kyselin minkälaisen kakun hän haluaa. Vastaus oli Skylanders ja portal of power.


Kakku on kuorutettu sokerimassalla, sitä on 500 g, joten varmasti on muuten makea.. Ostin valmista sokerimassaa kaupasta ja värjäsin osan sinisellä ja osan mustalla elintarvikevärillä.