torstai 27. kesäkuuta 2013

Puutarha kohtaa kameran vol2


Pionit kukkivat.


Pionit toooosiaan kukkivat :)


Hortensia


Yritin leikata villiviinin pois.. Ei taida onnistua ilman lapiota näiden hukkaaminen..


Ruusuja kukassa.

Saattaa olla, että räpsin vielä lisää..

tiistai 25. kesäkuuta 2013

Puutarha kohtaa kameran.

Räpsin puhelimen kameralla kuvia puutarhasta. Olin suorastaan yllättynyt, miten hyvältä ne näyttivät puhelimen näytössä ;). Mitenkäs suurempana... 


Tässä kukkii köynnöskuusama


Ruohosipuli on mielestäni varsin kaunis.


Viinimarjoissa kestää vielä. Nämä mallia punainen.

Taidan käydä räpsimässä lisää :)

sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Kun juhlitaan, niin juhlitaan kunnolla

Esikoinen täyttää tänään 7 vuotta. Minun vauva. 7 vuotta sitten tähän aikaan minulla oli jo pikkuinen kainalossa. Oma muru <3. 2800 g ja 49,5 cm. Vaikka jo perjantaina juhlittiin, juhlitaan tänäänkin ja vielä lasten juhlat jossain vaiheessa...



lauantai 22. kesäkuuta 2013

Viiniköynnös päivitystä.

Kaksi vuotta sitten istutin kaksi viiniköynnöstä. Hyvin vaatimattoman oloiset taimet. Ja tälläiset ne ovat nykyään..


Viime vuonna saatiin jo ensimmäiset rypäleet. Olivat pieniä ja siemenisiä. Tänä vuonna ainakin alkuja on reilusti.


Lisäksi olen leikkinyt myyrää ;) Kaivoin tälläisen paikan mustikkapensaille. Tarkoitus olisi siirtää vanhat, huonossa paikassa olevat pensasmustikat turvaan. Kivien siirteleminen käy ihan työstä. 


Onkohan mahdollista ikinä saada puutarhaa valmiiksi. Ei ainakaan minun tyylilläni. Olen siirtänyt lähes jokaisen kasvin vähintään kerran :). Silti, on se ihanaa!

perjantai 21. kesäkuuta 2013

Pyöreä kakku

Innostuin kokeilemaan pyöreää kakkua. Halusin tehdä vähän erikoisemman. Kokosin kakun pyöreeseen vuokaan (vuorasin varmuudeksi tuorekelmulla) ja annoin olla yön yli. Tänään aamulla se oli pikkuisen asettunut ja kävin koristelemaan. Kuorute on sellaista kaupasta saatavaa valmista. Olisi tämä voinut mennä huonomminkin, luulisin :). 



sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Kantoliinan muodonmuutos vol4

Ostin joskus varmaan viime kesänä pätkän Girasolin Mojitoa. Mitähän tästäkin piti tulla... Noh, nyt siitä tuli housut. Pikaisella vilkaisulla liina oli samanlainen kummaltakin reunalta, mutta... Sen siitä saa, kun käy leikkaamaan hämärässä. Lahkeet on nyt vähän erilaiset, mutta ei se menoa haittaa..


Vielä löytyisi useampi pätkä liinakangasta. Mitähän niistä tekisi :).

lauantai 15. kesäkuuta 2013

Kantoliinan muodonmuutos vol3

Ensimmäisistä muodonmuutoksista innostuneena kävin liinatilkkuja läpi. Oli kalaliinaa (latimeria kalat) reilu metri, ompsittelin siitä pöksyt. Jostain kumman syystä puhelimen kamera ei toista punaista väriä kunnolla, joten nämä lilat kalahousut näyttävät iiiiihan väärän värisiltä. 


Tykkään ommella näitä nopeita ja helppoja. Varsinkin, kun ompelemiseen ja leikkaamisen saattaa olla aikaa vain se 15 minuuttia. 

perjantai 14. kesäkuuta 2013

Kantoliinan muodonmuutos vol2

Olin ostanut 50 cm pätkän tälläistä raidallista kantoliinaa, jonka joku oli ystävällisesti irroittanut liinastaan ;). Liina oli muistaakseni Natibabyn Manhattan tai jotain sinnepäin. Hetken pyörittelin kaavaa ja yritin saada viivat osumaan, kunnes luovutin. Kivat sortsit siitä tuli, vaikka raidat eivät osuneetkaan.




keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

"Siistit" housut

Pojat tarvitsivat siistit housut. Tälläistä liituraita kangasta löytyi jemmasta.. Housuja tein siis koossa 92, 122 ja 140. Laitoin resorivyötärön ja -lahkeensuut. Tein ihan verkkareiden kaavalla ja prässäsin nuo vekit. Kuvaan tähän noita 92 housuja, noiden isompien lahkeet jaaaaatkuva ja jaaaatkuvat. Kangas on pehmeää. Toivottavasti ovat mukavat ja kaikki pojat suostuvat pukemaan ne päällekin.



tiistai 4. kesäkuuta 2013

Pieniä mekkoja

Kaverin tytöille pieniä mekkoja. Näitä on niin kiva ommella, tykkään tuosta Muru-luomupuuvillasta. Se on niin pehmeää.. 


maanantai 3. kesäkuuta 2013

Iltapuku silkistä.

Mietiskelin ennen juhlia kauhulla sitä kaupoissa juoksemista ja päätin tehdä toisin. Sattuneesta syystä varastoista löytyi muutama metri silkkiä... Ja siitä se sitten lähti..


Puku vielä silittämättä näissä kuvissa.

Olen hukannut paremmat kuvat, mutta tässä kaunein kuvakulma ;)

Luonnollisesti rintamuksille tuli jotakin ja en ole vielä puhdistanut, joten en voi ottaa uusia kuvia edestä. 


Wrap Conversion half buckle

Eli liinasta ommeltu neliliina liinaolkaimilla ja reppumaisella vyötäröllä. Materiaaleina Girasolin Folia ja oranssi Colimacon et cie puuvillaliina, toppaukset fleesestä. Tykkään niin nykertää näitä. 

Tässä alemmassa kuvassa keskeneräisestä näkee tuon tavan topata noita olkahihnoja. Toppaus tulee ulkopuolelle. Se samalla auttaa olkahihnoja taittumaan siististi selässä kantaessa. Myös tikkausta olen lisännyt valmiiseen. Anteeksi, en osaa kääntää..


sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Kantoliinasta mekko

Tykkään tästä kuviosta, oikein kovasti. Ja tuo väri sopii oikein hyvin, ainakin omasta mielestäni.. Ja kyllä wellen sequoiasta on mahdollista ommella mekko..

Infinity dress

Jo jonkin aikaa sitten törmäsin tälläiseen. Eli Infinity dress. Kyse siis mekosta, jota voi pitää äärettömällä määrällä tapoja. Ja mikä parasta... Siinä on vain yksi sauma!

Eli sauma tulee vyötärölle. Kankaana on hyvä käyttää purkaantumatonta uimapukukangasta. Tarkoitus on, että ommellaan vyötärökaitale, kaksi hiukan ristiin menevää pitkää suikaletta ja täyskelloksi leikattu hameosa yhteen vyötäröltä. Ja valmista! Olen itse sen verran kaino, että ompelin leeeveän vyötärökaitaleen. Helppoa ja kaunista. Ihan tosi.

Mustikoita ja leppiksiä

Ompsittelin itsellenikin jotain.. Ostin kädentaitomessuilta Viljamin puodista tälläistä iiiiihanaa joustofroteeta, sain mukaan vielä kaupan päälle pätkän resoria. Tuo on melkolailla tämän hetken lempivaate, se on niiiiiin pehmeää. Kuvasta ei uskoisi, mutta se on jopa nätti päällä ja kaula-aukkokin symmetrinen ;)


Lisäksi mukaan tarttui Ellen & Elviirasta tälläistä leppäkerttukangasta. Ompsittelin siitä tälläisen yöppärin. Mallissa pientä parantelemisen varaa... 


Paikattuja polvia

Pojat on nopeita, pojat on vikkeliä... Pojat rikkovat kaiken.. Myös vaatteensa. Sly Cooper on meillä pop


Eskarilainen rikkoi myös koululaukkunsa. Tekasta sipasin sitten uuden. Tähän olen todella tooooodella tyytyväinen. Kankaana Marimekon markiisia ja vuori puuvillakangasta. 


Silkkisestä kantoliinasta mekko kaverin tyttärelle

Ompelin tosiaan kaverin tyttärelle silkkisestä kantoliinasta hihattoman mekon. Kyseessä oli silkkinen Natibabyn Clover. 

Leikkaaminen jännitti. Silkkiliinoilla on usein tapana olla varsin purkaantuvaisia.. Niin tämäkin. Minulle tuli jokseenkin kiire ommella, jottei murentunut pöydälle. 

Pääntielle ja hihansuihin käytin ihan tavallista resoria. Jälkiviisaana olisi pitänyt jättää enemmän väljyyttä, mutta hyvä siitä tuli, toivottavasti kestää vielä käyttöäkin.