Uutta kokemusta tämäkin. Kuopuksella löydettiin kesällä kananmuna- ja vehnäallergiat, onneksi (loppuivat ne hellyyttävät yökipuitkut). Tuo vehnän korvaaminen on nykyään varsin helppoa, mutta tuo kananmuna on aiheuttanut enemmän pään rapsutusta.
Vehnäjauhot korvasin luontaisesti gluteenittomilla vaaleilla jauhoilla ja kananmunat (ohjeessa 2 munaa) 1 dl appelssiinimehua, resepti alla. Täytyy sanoa, että parhaat piparit ikinä! Olivat rapeampia kuin yleensä ja koostumus oli erilainen, mutta muuten todella makoisia. Koristelulla saattaa olla asiassa merkitystä ;). Tällä kertaa keittiössä hääräsi kolme pientä poikaa, kaksi äitiä ja yksi iskä...
Ja tässä resepti:
1,5 dl siirappia
2 dl sokeria
250 g voita
3 tl kanelia
3 tl inkivääriä
3 tl pomeranssinkuorta (tosin kaupassa oli jauhettua pomeranssia)
1,5 tl neilikkaa
1/2 tl maustepippuria
Ylläolevat kiehautetaan ja jäähdytetään, sitten lisätään alla olevat.
1 dl appelssiinimehua
2 tl soodaa
8 dl luontaisesti gluteenittomia vaaleita jauhoja
Laitetaan jääkaappiin 8 - 12 h.
Leivotaan pipareiksi (tarvittaessa jäähdytellään välillä) ja paistetaan 175 asteessa. NAM!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Tässä tila ajatuksille, kommenteille, huomautuksille, vastauksille ja kaikelle muulle.