lauantai 16. marraskuuta 2013

Omilla puilla kudottua

Tosiaan ostin puut, niiden mukana tuli 12 m poppanaloimea, juuri muuta niiden kanssa ei tullutkaan. Loimi on 50 cm leveää, jossa on 4 lankaa sentillä. Tuon sateenkaariliinaloimen jälkeen tämä oli suorastaan helppo laittaa kutomakuntoon. Ainoa, mitä piti odotella oli Toikalta paketti, jossa tuli pingottimia, sukkuloita, pellavanyöriä ja ne paljon kaivatut kaksi polkusinta. Polkusimet ovat sellaiset piiiitkät, niiden sopivuudesta voi olla montaa mieltä, mutta olen niillä nyt kutonut tämän verran poppanaa, nyt voin siis kutoa palttinan lisäksi toimikasta. Saattaa olla, että nämä katkeavat sopivamman mittaisiksi.


Tässä ensimmäinen kudonnainen. Herra 7-v. aloitti ja kutoi ensimmäiset 10 cm. Tästä tulee laudeliina, luulisin. Homma oli hankalaa, koska puut on kuitenkin tarkoitettu aikuiselle ja hän on hieman reilut 130 cm. Kuteeksi uhrasin jo aikaisemmin värjätyn läikikkään vanhan pussilakanan. Leikkasin sen ensin neliöksi, sitten neliön kahdeksi kolmioksi (pussilakanasta siis 4) . Kolmiot sitten ompelin uudelleen yhteen ja renkaaksi. Renkaan taittelin nelinkerroin ja leikkasin leikkurilla tuollaista n. 1 cm kudetta täysvinoon langansuuntaan. Pyöröleikkuri on kyllä mahtava keksintö. Tietenkään en tajunnut siitä leikkaamisesta ottaa kuvaa, siihen on ihan oma systeemi. 


Sitten tarttisi keksiä, mitä muuta tuosta 12 m tekisi :). Kutominen on muuten kivaa!

2 kommenttia:

  1. Mä oon tehnyt seinätekstiilejä ja kauppakasseja poppanasta! ;) Tekis mieli laittaa kangaspuut pystyyn, kun näitä sun postauksia seurailee, ainut vaan, ettei taida mahtua 55 neliöön...

    VastaaPoista
  2. Tuota poppanaa oli tosi kiva kutoa. Tämä siis ensimmäinen kerta, kun olen kutonut poppanaa. Täytyy sanoa, että mietin pari hetkeä, miten sitä oikein leikataankaan :). Kauppakassikin olisi muuten tosi kiva tästä. Ja mikä ettei jotain seinällekin... 10 m jäljellä ;)

    VastaaPoista

Tässä tila ajatuksille, kommenteille, huomautuksille, vastauksille ja kaikelle muulle.