tiistai 2. elokuuta 2011

Elämäni ensimmäinen neliöliina


Laitan tähän heti. En suosittele tähän valitsemiani materiaaleja muuten kuin harjoittelutarkoituksiin.


Innostuin vielä jotakin tekemään vauvalle valmiiksi. Eli tälläisen neliöliinan. En voi kehua, että olisi mitenkään onnistunut, mutta tätä on hyvä lähteä kehittämään, nyt kun tietää "alkeet". Kooltaan tämä neliö on 35 x 50 cm, tarkoitettu pienelle vauvalle (ehkä jostain 2 kk eteenpäin, kunnes jää kapeaksi), tuon korkeuden piti olla 45 cm, mutta mutta.... Materiaalina tässä on sellainen harjattu farkkukangas (pehmeä), jonka ostin joskus aikanaan Luhdan tehtaanmyymälästä. Tuo valkoinen kangas on sellaista raidallista valkoista paitakangasta, myös tuolta Luhtalaiselta ja tuo kuviollinen tasku on Eurokankaan palalaarista käsityökankaita.

Tässä kokonaisuus
Kuvaa taskusta

Hihnojen kiinnityksestä

Halusin tähän tuollaiset leveät kantoliinamaiset hihnat, vaikka ohjeessa neuvottiin muuta. Hihnat ovat hieman lyhyet, mutta tiedänpähän seuraavaan laittaa pidemmät, leveydeltään n. 20 cm. Ja voihan se olla, että tämä vatsa sijaitsee hieman erikoisessa paikassa (roikkuu polvissa ;)).

Täytyy sanoa, että ei ollut vaikea tehdä. Tulen aivan varmasti jatkojalostamaan tätä. Ohjeet löysin täältä: http://www.sleepingbaby.net/jan/Baby/

Pääperiaatteet:
Leikkasin kankaat: kaksi neliökappaletta, taskun ja hihnat.
Tein hihnat: ompelin hihnat pussiksi (kaksinkertaista kangasta), käänsin hihnat, silitin, tikkasin ympäri.
Taitoin neliökappaleiden saumavarat ja silitin ne.
Ompelin hihnat neliökappaleen sisäosaan.
Tikkasin neliökappaleet kiinni toisiinsa, ihan vain päällekäin.
Valmis!

4 kommenttia:

 1. Hyvälle näyttää. Saisinkohan itsekin tällaisen aikaiseksi edes tämän kolmannen kohdalla. Esikoiselle jo piti tehdä, mutta jäi ja kakkosen kohdalla ei vaan (mukamas) löytynyt aikaa.

  VastaaPoista
 2. Mulla on tuolla jo kankaat katsottuna seuraavaa prototyyppiä varten ;). Jos en poksahda, niin huomenna yritän saada aikaiseksi.

  Kannattaakohan neliöliinaa tehdä villasekoitekankaasta?

  VastaaPoista
 3. Saattashan se olla talvea ajatellen hyvä.

  VastaaPoista
 4. Täytyy kuitenkin ensin pestä se kangas. Ainakin epäilen sen olevan villaa, ainakin osittain, on maannut tuolla niin kauan, että on jo aika keksiä jotain ommeltavaa siitä.

  Sitten olisi sellaista villaflanellia (ihan varmasti villaa)... Siitä tulisi ihana, se on petroolin väristä.

  VastaaPoista

Tässä tila ajatuksille, kommenteille, huomautuksille, vastauksille ja kaikelle muulle.