keskiviikko 3. elokuuta 2011

Toinen neliöliina. Kertokaa mitä nallelle kuuluu?


Laitan tähän heti. En suosittele tähän valitsemiani materiaaleja muuten kuin harjoittelutarkoituksiin.


Nyt luulen mallin olevan kohdallaan, olet tähän TODELLA tyytyväinen. Materiaalitietoa: Harmaa kangas todennäköisesti jonkinlaista villasekoitetta (, mutta pehmeää, nukattua), ostettu Luhdan tehtaanmyymälästä, on mielestäni hieman vinojoustavaa. Vaaleanpunakuviollinen kangas Eurokankaan palalaarista käsityökankaista. Kumpikin kangas on pyörinyt nurkissa pitkään, en ole keksinyt mitä niistä tekisin. Ilmeisesti joskus varastoa kannattaa pitää ;). Neliöliinan koko on 42 x 42, alareunan saa säädettyä 25 cm ja unituki 17 cm. Olkahihnat 170 cm (60 asteen kulmassa) ja vyötäröhihnat 70 cm (45 asteen kulmassa).

Yleiskuvaa
Kiristys
Laitoin tuohon neliön alareunaan tälläisen kiristykse, jolla on mahdollista säätää leveyttä 25 cm-42 cm. Ajattelin, että tällöin on hyvä erikokoiselle lapselle. Tuon narun leikkasin tuon vaaleanpunaisen kankaan hulpilon vierestä eli sain tosiaan kaiken tuosta kankaasta käytettyä. Sen sitten ensin silitin sellaisen vinonauhan tekohärpättimen läpi ja ompelin kiinni -> sain täysin saman väristä narua...

Olkahihnojen kiinnitys
 Halusin tähänkin tälläiset kantoliinatyyppiset leveähköt olkahihnat.

Kiinteä unituki
 Unituesta en vielä tiedä mihin nuo narut tulevat kiinni, mutta luulen laittavani ne solmuun ja niskan taakse, kun kantaa edessä, takana kannettaessa täytyy varmaan laittaa jokin nappi. Hyviä ideoita?

Kuvaa taskusta
Edestä
 Viritin nallen kyytiin. En voinut käyttää itseäni mallina tämän mahan kanssa, mutta huomatkaa puin nukelle hupparin ;D...
Takaa
 Nuo olkahihnat menevät jotenkin tosi nätisti, kun ovat näin leveät. 

Sivulta
 No niin, sitten otsikon kysymykseen. Olisin kiitollinen jos saisin vastauksia. Kysymys on minulle erittäin tärkeä. Onko nallella mukavaa? Voiko tähän laittaa lapsen? Minkä ikäisenä tälläiseen uskaltaa lapsensa laittaa?

2 kommenttia:

  1. Vau! Kyllä minä uskaltaisin tuohon lapsen laittaa. Käytäntöhän sen sitten kertoo miten toimii. Koska neliöliinasta itsellä ei enempää ole kokemusta, niin en osaa sanoa minkä ikäisen uskaltaa laittaa.

    VastaaPoista
  2. Kyllä tuonne lapsi sopii. Itse oon ihan pikkuistakin neliössä kantanut jos on nopsaan tarttenu matkaan kietasta. Mut parhaimmillaan tuohan on vähän isommalla vauvalla ja taaperolla. Mut ku olkahihnat on tuollaset leveämmän malliset ni ne tukee ihan pientäkin hyvin sivuilta.

    VastaaPoista

Tässä tila ajatuksille, kommenteille, huomautuksille, vastauksille ja kaikelle muulle.