sunnuntai 17. heinäkuuta 2011

Kestositeitä ja vaippakaappi kuvina

Kestositeiden ompelu EI tosiaankaan kuulu lempipuuhiini, sama pätee liivinsuojiin (niitäkin pitäisi tehdä). En ole saanut niitä ommeltua ilman, että kankaat kupruilee suuntaan JA toiseen... Nyt kuitenkin sain otettua itseäni niskasta kiinni ja ompelin nuo laatikossa pyörineet, valmiiksi leikatut pois. Osa onnistui paremmin ja osa huonommin, tämä tuntuu pätevän aivan kaikkeen ;D. Materiaaleina PUL, nuo raidalliset jotain outoa paksumpaa laatua. Sisäpuoli mitä missäkin, bambua, tenceliä pääasiassa. Imuina bambua ja tencelia. Näihin olen käyttänyt kaikki jämätilkut.


Kestovaippainfon sivuilla on ketju, jossa ihmiset esittelevät oman vaippakaappinsa. En osaa muulla tavoin jakaa kuvia, joten laitanpa tänne. 

Harsoja on jotenkin kertynyt. Esikoiselle näitä Ruskovillan harsoja tuli hankittua, kun ajateltiin kestoilla täysin harsoilla ja villahousuilla. Olen mieltynyt sellaiseen tapaan, että taittelen harsot valmiiksi tälläisiksi paketeiksi. Paketti pitää sisällään tiimanmallisen lisäimun ja kuivaliinan, on helpompi vaihtaa, näistä avataan vain nuo siivekkeet, asetellaan ja näpsyllä kiinni. Tuon lisäimun olen jo laittanut näihin vastasyntyneelle valmiina oleviin paketteihin, koska nuo harsot ovat jo aikalailla käytössä ohentuneet. Lisäksi tuolla on 18 kpl 90 cm x 90 cm harsoja, mutta niistä en ottanut kuvaa.

Harsoja valmiiksi taiteltuna
Tuolla herra 2,5 v.:llä olemme käyttäneet pääasiassa taskuja. Näitä ompelin oikein urakalla, kun herra oli 2 kk (painoi tuolloin 7 kg). Samoilla taskuilla olemme sitten pärjänneetkin, ihme kyllä näistä ei ole edes nepparit irronneet. Nämä on ommeltu Elsa-Maijan täydellisen vaipan kaavalla, jonka olen yhdistänyt johonkin toiseen vaippaan, jota en enää muista. Löysillä kumppareilla, olihan tuo kakkonen varsin tukevaa mallia.

Tämän edullisemmaksi kestoilu tuskin voi tulla. Vaipat ovat olleet käytössä 2 vuotta ja 3 kk, kappalehinta tuollaiselle tsi-taskulle on n. 6 e, näitä on 26 kpl eli 156 e / lähes koko vaippakausi + imut (osittain käytetty noita esikoisen harsoja) + pesut. Yövaipat eivät ole tässä mukana.

Pikku-kakkosen taskuvaipat
Nyt olen tälle tulevalle pikkuiselle ommellut pääasiassa sisävaippoja. Vasemmalla ylhäällä Cuddlet, koko pienenee oikealle mentäessä. Oikealla ylhäällä netti-Nöttöset. Alarivissa vasemmalta oikealle imuja, kuoria, villahousuja, sisävaippoja (lisää), äitiyspakkauksen vaipat ja yövaipat.

Vauvalle vaippoja
Kyllä näillä vaipoilla jo pitäisi pärjätä, ainakin alkuun. Taskuja ajattelin ommella tälle pikkuiselle vasta, kun olen nähnyt ruumiinrakenteen.

4 kommenttia:

 1. hyvän näköstä kun on monta samaa :)

  VastaaPoista
 2. Oliskohan noissa kestositeissä tuo raidallinen laminoitua trikoota..?

  VastaaPoista
 3. Luulen, että juurikin sitä ;) Ostin joskus sellaisen tilkkupussin (useammankin ;)), nämä sen saaliita.

  VastaaPoista
 4. Eiköhän noilla alkuun pääse. :) Pitäs vielä itsekin ehtiä parit kestositeet ompelemaan ennen vauvan syntymää.

  VastaaPoista

Tässä tila ajatuksille, kommenteille, huomautuksille, vastauksille ja kaikelle muulle.