tiistai 2. marraskuuta 2010

Keskeneräinen tilkkutäkki

En malttanut olla laittamatta kuvaa, vaikka tämä onkin edelleen kesken ja muutenkin... Tämän annan kiitokseksi eräästä suuresta palveluksesta, kunhan saan sen valmiiksi.

Kangas on flanellia, siksi päätin ommellä päällisen pelkistä ruuduista. Se oli hyvä valinta, sillä tuo kangas tuntui elävän ihan omaa elämäänsä, kun yritin sitä ommella. Valmiista täkistä tulee iiiihanan pehmeä. Ruudut ovat kokoa 20 cm x 20 cm. Valmiilla täkillä siis kokoa n. 140 cm  x 180 cm.  Tausta tässä on tuota turkoosia, täytteeksi valitsin puuvillavanun. 


Tikkaukset ovat edelleen vaiheessa, n. 3/4 tehty ja tietenkin ompelematta myös reunat. Tikkauksen teen siis käsin vinoruudukoksi. Ruudun koko n. 10 cm x 10 cm, toivottavasti riittää. Voi olla, että tikkaan vielä tiheämpään. Tarkoitus on myös kääntää reunat käsin aitapistoilla.

Tässä kuva tuosta taustasta... Yritin niiiiiin kovasti ommella suoraan nuo tikkaukset, mutta ihan vikuralta nuo näyttävät.

Laitan kuvaa taas, kunhan saan valmiiksi.

2 kommenttia:

  1. Huh huh.Isonoloinen projekti. (Vaikken tilkkutöistä mitään tiedäkään) Kivannäköinen peitto kyllä tulossa!

    VastaaPoista
  2. Arvioisin. Tälläisessä täkissä. Tehtynä näin yksinkertaisesti. On ehkä saman verran tekemistä kuin neuloisi 2-3 paria sukkia ;) En siis ole nopea neulomaan...

    Leikkasin ja ompelin päälisen yksissä päikkäreissä. Kerrokset yhdistin ja harsin yksissä päikkäreissä. Tikkaamiseen on kulunut nyt viidet päikkärit ja pari iltaa. Kanttaamiseen menee ehkä kahdet päikkärit..

    Yhteensä siis n. 30 tuntia..

    VastaaPoista

Tässä tila ajatuksille, kommenteille, huomautuksille, vastauksille ja kaikelle muulle.