lauantai 6. marraskuuta 2010

Liivinsuojia Petroskoihin

Sain laatikollisen lahjoituskankaita Nalle-vaipoilta (näistä kuvaa tuolla aikaisemmin). Osasta eli riittävän suurista paloista oli tarkoitus ommella kuoria Intiaan (sain ulkoistettua ompelun :D) ja lopuista liivinsuojia Petroskoihin. Ompelen edelleen, mutta oli taas "pakko" laittaa kuvaa keskeneräisestä...

Tähän mennessä olen saanut ommeltua 58 paria liivinsuojia, joista 16 tänään. Näihin menee yllättävän paljon aikaa ja kangasta. Lisäksi ovat varsin hankalia ommella. Hyviä vinkkejä otetaan vastaan!


10 kommenttia:

 1. Minä tein näitä itselleni vuosi sitten ja kyllä siihen meni aikaa ja vauvaa enemmän kuin kuvittelin. Musta oli vaikeeta tehdä ympyrän mallisia siten, ettei välissä olleet muut kankaat lähteneet paikoiltaan.

  Mutta nuo on kauniita ja hyviä käytössä!

  VastaaPoista
 2. Tuo ympyränmuotoon ompelu onnistuu kyllä, ne kankaat vaan eivät syöty kunnolla. Se kangas, joka on alaspain syöttyy aina parhaiten ja menee kuprulle, voisin tietty laittaa kuvaa niistä "susi"-kappaleista.. Ratkaisin ongelman harsimalla ensin ompelukoneella, se vaan on työläänpää.

  VastaaPoista
 3. Mie teen niin et liimaan puikkoliimalla pul-kankaan puuvillalle. Sit leikkaan imukangasta pari kerrosta kaveriksi. Imukankaan jätän vähän pul-kangasta isommaksi. Sehän leikkautuu saumuroidessa pois. Kuvia löytyy: http://kuvablogi.com/nayta/2568840/

  Tuo liimausjuttu helpottaa pelkästään ompelua. Tähän mennessä oon pessy liivinsuojat aina ennen Leilalle lähettämistä. Pestessä liima irtoaa ja näen et menekö esim. imukangas ruttuun tms.

  VastaaPoista
 4. Puikkoliimalla? Ihan tavallisella? Sain nämä juuri valmiiksi, joten täytyy kokeilla seuraavalla kerralla.

  VastaaPoista
 5. Juu, ihan tavallisella puikkoliimalla. Sain tän vinkin joskus ommellessani vaippakuoria. Pul liimattiin verkkovuoreen kiinni liimapuikolla ja sit kuori joustokantilla ympäri. Ei pääse kankaat karkailemaan. Ja ihan oikeesti se liima lähtee pesussa pois. :)

  VastaaPoista
 6. No wau! kuullostaa hienolta, täytyy kokeilla. Ensin pitää käydä ostamassa liimaa.. Tosi hyvän näköisiä liivinsuojia olit tehnyt!

  VastaaPoista
 7. minä vihaan liivareiden ompelemisessa sitä, että vaikka kuinka hyvin yritän päätellä saumuriompeleen, on se jo ekassa pesussa purkautunut... :(

  VastaaPoista
 8. Voi, miten päättelet?

  Päättelen vetämälle ensin sen loppupätkän, joka osuu kankaaseen, tiukalle. Sitten koukkasen loput langat sinne ompeleen sisään. Oikein liukas lanka tulee kyllä sieltäkin, mutta ei yleensä käy purkaantumaan.

  VastaaPoista
 9. Mie oon saumuroinu muutaman sentin päällekkäin alussa ja lopussa. Jos ois viitseliäs niin sen loppusiiman vois pujottaa saumuriompeleen sisälle. Mie oon tyytyny katkomaan langat ja siistimään vielä sen pesun jälkeen. Harvemmin se on enemmän purkaantunu.

  VastaaPoista
 10. Juu, päällekkäin minäkin ompelen mutta katkaisun jälkeen teen vain solmut.. pitäis varmaan jaksaa pujotella :)

  VastaaPoista

Tässä tila ajatuksille, kommenteille, huomautuksille, vastauksille ja kaikelle muulle.