keskiviikko 2. marraskuuta 2011

Liinailukassi ja sen värjäys

Ihme ja kumma ;) liinailuun on vartavasten suunniteltu kassi. Tietenkään en lähde sellaista ostamaan, onhan minulla ompelukone. Kieli poskessa omalla tyylillä ilman kaavoja. Tein ensimmäisen harjoituskappaleen valkoisesta Luhdan tehtaanmyymälästä ostetusta vaatetuskankaasta, vuori valkoista paitapuserekangasta..  Noh, tälläinen siitä sitten tuli.


Tuo kangas joustaa leveyssuuntaan. Taskuja tai muita hienouksia en tähän ommellut. Olkahihnat ovat erimittaiset, toinen 1,5 m ja toinen 75 cm. Laukulla on koko 35 x 35 x 10 cm. Tuo on todella hyvä kassi. Ei paina. Aivan mahtava! Mutta valkoinen....

Tarkoituksena on ollut värjätä joitain lakanoita "olivinvihreällä" Dylonin värillä. Pesin kanssin ja laitoin sen lakanoiden kanssa koneeseen. Tuolla Dylonilla olen tähän mennessä aina saanut hyviä tuloksia. Ei tällä kertaa. Tuo kassi on pilkullinen ja laikukas, jopa siinä määrin, että on oikeastaan aika hieno ;). Ei ole enää valkoinen, ei... Ompelulankana käytin valkoista polyesterilankaa, joka ei tietenkään värjääntynyt eli nyt on vihreä kassi, joka on tikattu valkoisella.


Kovinkaan moni muu asia ei olisi enää voinut mennä vikaan, mutta kassi on TODELLA hyvä :). Haluatteko ohjeita?

4 kommenttia:

 1. Miten tää kassi eroaa tavankasseista? Muutoin kuin tuosta hihnasta? Hyvältä näyttää! :)

  VastaaPoista
 2. Eipä juuri muuten :D. Tämä on muutenkin sellainen karvalakkimalli. Tosi helppo tehdä, kun hihnat on tuollaiset.

  VastaaPoista
 3. Siitähän tuli ihan hyvän värinen :)

  VastaaPoista
 4. Tuossa kuvassa ei näy ne väripilkut, eikä laikut ;). Ei silti hassumpi. Paaaljon parempi kuin se valkoinen.

  Samassa värjäyksessä olleet harsot ja lakanat ovat kaikki ihan tasaisesti värjääntynyt.. Tämä kassi vain tahtoi olla "erilainen". Meinasin nuo hihnat letittää ennen värjäykseen laittamista, mutta tein sitten näin.. Olisi kannattanut.

  VastaaPoista

Tässä tila ajatuksille, kommenteille, huomautuksille, vastauksille ja kaikelle muulle.