perjantai 27. toukokuuta 2011

Tsi-trikookantoliina

Ompelin kantoliinan itselleni, se on väriltään luonnollisesti oranssi... Kankaanvalinta oli todella vaikeaa, kun tuo hankinta oli tehtävä netistä ja vaihtoehtoja ei pääse hypistelemään. Kaikista vaihtoehdoista valitsin soijainterlocktrikoon Kangastukusta. Keskelle eteen ompelin taskun, kankaan kävimme äidin kanssa eilen hakemassa Marimekon tehtaanmyymälästä.


Kuten kaikissa tekeleissäni, jotain menee AINA pieleen. Eli tilasin kangasta 5 m, ja sitä tulikin 5,1 m. Muuten hyvä, mutta pestyäni sen, kangasta oli jäljellä enää 4,45 m... Täytyy toivoa, että tuo riittää. Liinan mitat siis 4,45 m x 0,6 m. Täytyy ottaa selville miten tuo sidotaan... Voiko solmun tehdä taakse vai onko se tehtävä eteen? 

Reunat saumuroin ympäri. Tuo saumurointi aaltoilee, olisin voinut käyttää differenttiaalisyöttöä, mutta silloin liina ei olisi ollut niin joustava. Jostain luin (taisi olla Kantoliinakanavan sivuilta), että olisi hyvä kaventaa päät, mutta kukaan ei sanonut paljonko kavennetaan ja miten pitkällä matkaalla. Onneksi sain neuvoja Kestovaippainfon keskustelupalstalta ;). Tässä kavensin 1,25 m matkalla 60 cm -> 30 cm.


Nätti siitä tuli ja pehmoinen. Toivottavasti myös käyttökelpoinen.

2 kommenttia:

 1. Pirtsakka liina :)
  Aikas paljon kyl kangas kutistu :O
  Mulla muistaakseni toi mun trikoinen kantoliina on 5m ja hyvin riitti sidontaan ja ylimäärästäkin liinanmittaa jäi vaik olenkin tällaista xl kokoa ja neitikin astetta isompi lapukainen (synty yli 4kg).
  Tuolt Kantoliinakanavalta löytyy hyviä sidontaohjeita, eteenhän se on itsensä kannalta kätevin sitoa, joskin onnistuu se taaksekkin se solmun teko :)

  (itse käytin eniten tätä tapaa http://www.kantoliinakanava.fi/kantoliinakanava/tekstisivu.tmpl?navi_id=246 , Jos et ole liinaillut/sitonut ensin, suosittelen harjoittelemaan nuken kanssa! Siin menee oma aikansa oppia homma :) )

  VastaaPoista
 2. Harjoittelin eilen jo erilaisia sidontoja. Tykkään tuosta liinasta koko ajan enemmän, ihanan pehmeä liina. Täytyy varmaan antaa Kangastukkuun palautetta. Mielestäni olisi hyvä mainita kankaan kohdalla jos kutistuu pesussa yli10 %.

  VastaaPoista

Tässä tila ajatuksille, kommenteille, huomautuksille, vastauksille ja kaikelle muulle.