lauantai 14. toukokuuta 2011

Viinirypäleitä ja kasvimaan muokkausta.

Kaikkea täytyy kokeilla... Ja yritys on kova... Taito... Vähän niin ja näin... Pitkän aikaa on mieleni tehnyt kokeilla laittaa kasvamaan omalle pihalle viinirypäleitä. Sain jopa miehen yhytettyä kaivinkoneeksi. Tarvis oli kaivaa 0,5 m x 1,5 m kuoppa, jonka syvyys oli 0,5 m. Muuten ihan hyvä, mutta vastaan tuli routaeristys... Kuoppa täytettiin Rodo -mullalla, jota tämän kokoiseen kuoppaan meni 10 säkkiä eli 450 l. Viinirypäleet käytiin aamutuimaan hakemassa Vihertalo Varpulasta Lahdesta. Ostimme kahta erilaista: Jubileinaja Novgoroda ja Zilga. Jos vaikka toinen edes viihtyisi ;) Siitä routaeristeestä huolimatta..

Zilga

Nuo taimet olivat, ömmmm, mielenkiintoisia. Tuossa Novgorodassa taisi olla täsmälleen kaksi silmua, joista tässä alla kuva. Ehkä hyvällä mielikuvituksella. 

Jubileinaja Novgoroda
Tässä kuvaa koko penkistä.Sinne se penkki sulautuu hienosti voikukkien sekaan...


Edellisinä kesinä tässä on ollut vadelmapenkki. Pulma oli, että nuo vadelmat vetivät puoleensä ihan hirveästi ampiaisia. Nuo ampiaiset olivat niin ahkeria, että menivät sinne vadelman sisäänkin... Nuo ampiaiset yhdistettynä kahteen pieneen herkkusuuhun... Tästä samaisesta syystä myös kaksi omenapuuta (ampparit tunkivat myös omenoiden sisään) muuttivat äidin luo.

Edesmennyt vadelmapenkki
Äidin kanssa möyrittiin yksi kukkapenkki ja istutettiin siihen pioneja sekä ruusuja (ko. penkissä törmäsimme, yllätys yllätys, routaeristeeseen). Sitten tuli miehen kanssa puhe, että tälle vadelmapenkille tarvitsisi tehdä jotain... Hän taisi ymmärtää hieman väärin, sillä vastaus tuli "siihenhän on jo istutettu kukkia"... Aivan... Siellä kasvaa valkovuokkoja ;D. Vadelmat on nyt poissa, mitähän tähän laittaisi? Ideoita?


Jostain syystä viime aikoina olen saanut hurjan paljon "hyviä" ideoita, joita lähden suinpäin toteuttamaan ja kaikki menee pieleen... Mitähän sitä seuraavaksi keksisi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tässä tila ajatuksille, kommenteille, huomautuksille, vastauksille ja kaikelle muulle.