tiistai 16. elokuuta 2011

Tilkkutäkki nro 8 vihdoin valmis

Olen siirtänyt ja siirtänyt tämän tekemistä. En olisi uskonut, että saan toukkatäkin valmiiksi ennen toukan tuloa, mutta näin siinä nyt kävi. Viikkoja koossa 40 + 6 ja edelleen yhdessä koossa.. Kankaat Marimekolta.


Vanuna puuvillavanu. Tikkasin nuo ruudut erikseen (siis ruutujen reunat), toukkaruudut kiemuratikkauksella ja noihin hirsimökkeihin tuli tikkaus tuohon keltaiseen osaan. Tausta tuollainen varsin ärhäkkä vihreä.


Käytin noiden reunojen tikkaukseen (tällä kertaa tikkasin koneella) tälläistä ommelta. Tuo vanu ulottuu tuonne reunaan asti, siksi tuo ulompi ommel. Kameran varjokin pääsi kuvaan... Aavistuksen tukalaa oli harsia tätä tämän mahan kanssa, joten laitoin vain hakaneuloja, niidenkin laittaminen sain hien pintaan ja aikaan varsin voimakkaan hengästymisen..

6 kommenttia:

 1. hieno! mulla on sulle kysymys ompelukoneesta. millä säädöillä sä ompelet kaksoistikillä? mä en meinaa millään saada hyvää tikkiä. en ohuelle tai paksulle.

  VastaaPoista
 2. En ole muistaakseni ommellut kaksoisneulalla, ei ole tarvinnut. Siinä on käsittääkseni sellainen jekku, että lankojen on kuljettava siitä ylälangankiristimestä sen metallilevyn eripuolilla. Eli molemmilla langoilla on omat kiristyslevyt. Safiirissa siis ;)

  VastaaPoista
 3. joo, se jekku taitaa olla kaikissa koneissa. mutta ei meinaa toimia mikään. äh, pitää mennä tilkun kanssa liikkeeseen. en ole kerinnyt ompelee oikein työkiireiden takia ja nyt kun kerrankin haluaisin niin hirvee säätö yhden kaksoisneulan kanssa..

  VastaaPoista
 4. Voi ei. Mulla ei ainakaan vanhoissa koneissa ole ollut kummallekin langalle omaa kiristystä.

  Olen sellaisen huomannut tuossa koneessa, ettei niihin langan kireyksiin voi oikein luottaa. Laitan poikkeuksetta kireämmälle kuin ohjeessa.

  VastaaPoista
 5. Kaksoisneulasta: olen huomannut, että vaikeampi on saada hyvää jälkeä, jos neulat ovat kovin lähellä toisiaan. Kaksoisneuloissa kun on eroja. Tärkeäähän on, että kaikki langat ovat samaa laatua. Näin olen ainakin itse saanut parasta jälkeä.

  VastaaPoista

Tässä tila ajatuksille, kommenteille, huomautuksille, vastauksille ja kaikelle muulle.